Aktuellt från Toyota

Toyotas försprång: Revolutionerande teknik – redan för 20 år sedan

När konkurrenterna precis kört igång sina hybridsatsningar är Toyota inne på fjärde generationen – som är bättre än någonsin.

Redan för över 20 år sedan lanserade Toyota hybridbilen Prius med banbrytande teknik. Och då hade Toyota experimenterat med hybridtekniken sedan 1960-talet.
Det här innebär att Toyota har ett enormt försprång jämfört med konkurrenterna, något som också märks när hybridbilarna körs.
Ett av flera exempel är hur väl elmotorn samarbetar med bensinmotorn för att hela tiden hitta det effektivaste sättet att köra.

Läs mer

Svart på vitt: Så mycket sparar du med hybridtekniken

Välj rätt bil – och kapa bensinräkningen med flera tusenlappar varje år.

Bensinpriset har nått rekordnivåer och den som kör några tusen mil om året lägger många tusenlappar varje månad på bensin vid macken.

Men det finns ett enkelt knep för dig som vill spara pengar – och samtidigt köra en bil med mindre miljöpåverkan. Att tanka är inte bara dyrt utan tar även tid, så tricket är att få tanken att räcka så länge som möjligt.

Läs mer

Toyotas elhybrider passar alla – eldrift oavsett var du bor och hur du kör

Du vet redan att elektrifierade fordon sparar bränsle, har låg skatt och ger lägre CO2-utsläpp. Fortfarande tveksam att ta det elektriska klivet? Det behöver du inte vara: Toyotas elhybrider passar alla. Här är argumenten som får dig att ta klivet till en elektrifierad bil.

På bara några år har elbilar gått från sällsynta till att synas mer och mer på gator och vägar. De närmaste åren kommer massor av nya elbilsmodeller när bilindustrin genomför sitt största teknikskifte någonsin, från olja till el.

Läs mer